Tietoja minusta

Oma valokuva
Heippa. Olen 28-vuotias HSO-tradenomi ja modisti eli hullu hatuntekijä. Hattuja en juuri ole valmistumiseni jälkeen tehnyt mutta mitä hulluuteen tulee... siihen en uskalla sanoa mitään. Kesällä 2010 kauhea maailmantuska sai minut hakemaan ETVO-vapaaehtoistyöntekijäksi ja tästä seurauksena maaliskuun 2011 alusta lähtien olen Senegalissa mukana Suomen ja Senegalin partioiden yhteisessä ympäristökasvatushankeessa.

lauantai 20. elokuuta 2011

Yhtä suurta uima-allasta

Täksi päiväksi ohjelmaani kuului lähteä ystäväni luokse viettävään iltarukouksen jälkeistä ramadan-paaston lopettamista. Myönnetään, myönnetään, en edes paastoa enkä ole muslimi, mutta olen silti kiinnostunut asiasta. Ja miksen olisi, iltasyöpöttely millä verukkeella tahansa käy minulle hyvin. Mutta kuten usein Senegalissa käy, suunnitelmiin tuli muutos. Tällä kertaa luonnonvoimat olivat lähtemistäni vastaan.

Sadekausi on täällä. Aikaisemmin jo laitoin kuvia erilaisista ötököistä, joiden määrä moninkertaistui heti sateiden alettua. Ötököiden maailmanvalloitus ei välttämättä ole kaikkein mieluisin ajatus mutta hyönteisten olemassaolo on kuitenkin hyvä merkki. Jos hyönteiset vielä pysyvät elossa, on vielä toivoa. Lisäksi esimerkiksi lintujen ravintona, kasvien pölyttämisessä ja maatumisprosessissa ne ovat korvaamaton osa luontoa.

Mboron kissani tykkää syödä ötököitä.
Korjaan, ex-kissani. Viime viikonlopun Mboron vierailulla
hän ei ollut tuntevinaankaan minua, *kirosana*


Nyt eteeni tuli kuitenkin toinen sadekauden ilmiö, tulviminen. Eilen alkoi sataa ja siitä asti on satanut, pieniä taukoja lukuun ottamatta, kokoajan. Sadekausi sinällään ei ole mitään uutta ja kuuluu osana Senegalin ilmastoa, mutta ilmastonmuutos aiheuttaa rankkasateita. Tällaisen vesimäärän imeytyminen maahan olisi varmasti aina haaste, mutta kun soppaan lisätään maahan haudatut ja sitä päällystävät jätteet, hidastuu veden imeytyminen entisestään.

kuvaa ottaessani satoi edelleen..
Mielenkiinnolla (kauhulla) jään odottamaan
millaiset mittasuhteet tulviminen saavuttaa


Joten tässä sitä nyt ollaan, veden ympäröimänä. En halua lähteä ulos kastumaan. Mutta vaikka odottaisinkin taukoa sateessa, ei ajatus flipflopeissa kahlaamisesta mutavedessä houkuta. En tiedä onko se edes suositeltavaa, ties mitä pöpöjä sielläkin kuhisee. Ainakin pidemmänpäälle seisova vesi on omiaan levittämään erilaisia tauteja. Malariaa, keltakuumetta ja dengue-kuumetta levittävä hyttynen tykkäävät asustella ja lisääntyä siellä. Outoja otuksia ne hyttyset, en tykkää.

Vielä jos kerron, että Dakarin silmätulehdusepidemiakin iski niin saanko lisää säälipisteitä?

1 kommentti:

  1. Oho, miten toi tulviminen vaikuttaa ihmisten päivittäiseen elämään? Lähinnä; pääsekö kukaan kulkemaan mihinkään, vai onko kaikki "työpaikat" sun muut suljettu?

    Koitappa jaksella! (:

    VastaaPoista