Tietoja minusta

Oma valokuva
Heippa. Olen 28-vuotias HSO-tradenomi ja modisti eli hullu hatuntekijä. Hattuja en juuri ole valmistumiseni jälkeen tehnyt mutta mitä hulluuteen tulee... siihen en uskalla sanoa mitään. Kesällä 2010 kauhea maailmantuska sai minut hakemaan ETVO-vapaaehtoistyöntekijäksi ja tästä seurauksena maaliskuun 2011 alusta lähtien olen Senegalissa mukana Suomen ja Senegalin partioiden yhteisessä ympäristökasvatushankeessa.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Ostan vain sen mitä tarvitsen... ja kasan kankaita


Näin aikoinaan yhden Afrikassa työskennelleen etvolaisen blogissa esittelyn kankaista, joita hän oli ostanut. En muista yhtään kuka, missä ja milloin se oli, enkä näin jälkeen päin löytänyt uudestaan samaa blogia. Joka tapauksessa hän oli ostanut afrikkalaisia kankaita ja esitteli niitä. Nyt aion törkeästi varastaa hänen ideansa.

Tosiaan, kävin siis kangasostoksilla, pariinkin otteeseen. Senegalilaiset kankaat ovat ihania ja halpoja. On melkein mahdotonta valita, minkä ostaisi, joten ostin monta. Kankaita ei yleensä voi ostaa kuin isoja määriä, joten tällä hetkellä minulla on 27 jaardia kangasta, metreissä melkein 25. Luultavasti sorrun vielä ostamaan lisää. Tulee olemaan hankalaa kuljettaa ne Suomeen.

Ihania kankaita, tällaisistä senegalilaiset naiset teetättävät vaatteensa


muutamia kankaita, joista olen jo aiemmin teetättänyt vaatteita

Onneksi en aio kankaiden lisäksi ostaa kuin muutamia ruokatuotteita tuliaisiksi. En osaa ostaa mitään turhaa kun tiedän kotini jo pursuavan kaikesta roinasta. Puiset patsaat ja Afrikka-naamarit jääköön muiden ostettavaksi. Itse yritän parhaani mukaan noudattaa kolmen r:n sääntöä, reduce, reuse and recycle. Eli vähennä kulutusta, käytä uudestaan ja kierrätä! Koska itsehillintä petti kankaiden suhteen, ajattelin tehtailla niistä kasan kauppakasseja lahjaksi perheelle ja kavereille. Taistelu muovipusseja vastaan jatkuu. 

3 kommenttia:

  1. Hei! TOi ylimmän kuvan keskimmäinen kangas on se sama, josta Siran vaatteet oli tehty! Tunnistin, tunnistin!!

    VastaaPoista
  2. siis miten mä en tajunnut tota, katoin kyllä että olen nähnyt jossain sen kankaan aiemmin...joka tapauksessa joo ihania kankaita :)

    VastaaPoista