Tietoja minusta

Oma valokuva
Heippa. Olen 28-vuotias HSO-tradenomi ja modisti eli hullu hatuntekijä. Hattuja en juuri ole valmistumiseni jälkeen tehnyt mutta mitä hulluuteen tulee... siihen en uskalla sanoa mitään. Kesällä 2010 kauhea maailmantuska sai minut hakemaan ETVO-vapaaehtoistyöntekijäksi ja tästä seurauksena maaliskuun 2011 alusta lähtien olen Senegalissa mukana Suomen ja Senegalin partioiden yhteisessä ympäristökasvatushankeessa.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Nähdä Senegal ja saada malaria


12.3.
Noniin, nyt on takana 10 päivää Senegalissa. Tämän päivän ohjelmaan kuului lääkärikäynti ja malaria-diagnoosi. Suomessa lääkärin määräämät doksisykliinit eivät paikallisen lääkärin mukaan ole riittävä esto paikallista malariaa vastaan. Joten malariassa ollaan. Mikä on tämän tarinan opetus.. hyttyset on tyhmiä..?

Kerron vähän lisää päivästä. Ihan terapiamielessä itselleni. Tiedätte varmaan ne päivät kun kaikki tuntuu menevän pieleen? Noh, tämä oli niitä päiviä. Valitan nyt vähän: lääkäri vei kaikki rahani koska on lauantai ja sen mukana viikonloppu taksat, unohdin pyytää kuittia jotta saisin matkavakuutuksesta rahat takaisin, menin nostamaan rahaa lääkkeitä varten mutta automaatti ei toiminut, apteekki ei ollut lauantain takia auki vaan jouduin matkaamaan toiselle puolen kaupunkia lääkkeiden perässä, toisin sanoen aivan liikaa kuumeessa paikasta toiseen ravaamista.   
  
Matkan toiselle puolelle kaupunkia tein kuitenkin hevosrattailla ja se oli oikeastaan aika kivaa. Ja tullessani takaisin ”kotiin” sain naapurihuoneen asukkaalta mandariinin lahjaksi. Taisin näyttää niin surkealta, säälimandariinia, nam hyvää. Tulikohan liian positiivinen loppukappale? No oli siinä mandariinissa yksi ärsyttävä siemen jonka jouduin sylkäisemään pois ja sitten se hevoskyyti oli vähän epätasainen ja hiekkaa lensi silmiin.

14.3.
Sähkökatkosten takia en sitten päässytkään julkaisemaan valitusblogiani ajallaan. Laitan sen silti näin pari päivää myöhässä, edelleen terapiamielessä. Pieni väliaikatiedote: otin äsken kolmannen ja tällä hetkellä viimeisen malarialääkecocktailin ja huomenna menen konsultoimaan lääkäriä jatkosta. 

1 kommentti:

  1. Kai sulle tehtiin muuten malariatesti? Mikään estolääke ei tietysti ole sataprosenttinen, mutta doksisykliinin pitäisi kuitenkin olla siitä tehokkaimmasta päästä, mihis ajattelit sitten vaihtaa? Toivottavasti paranet pian!

    VastaaPoista