Tietoja minusta

Oma valokuva
Heippa. Olen 28-vuotias HSO-tradenomi ja modisti eli hullu hatuntekijä. Hattuja en juuri ole valmistumiseni jälkeen tehnyt mutta mitä hulluuteen tulee... siihen en uskalla sanoa mitään. Kesällä 2010 kauhea maailmantuska sai minut hakemaan ETVO-vapaaehtoistyöntekijäksi ja tästä seurauksena maaliskuun 2011 alusta lähtien olen Senegalissa mukana Suomen ja Senegalin partioiden yhteisessä ympäristökasvatushankeessa.

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kohti tuntematonta


Noin puoli vuotta sitten sain tietää, että minut oli valittu ETVOn vapaaehtoistyöntekijäksi Senegaliin. Tehtävänäni tulisi olla mukana Suomen partion ja Senegalin partioliikkeen EEDSin yhteishankkeessa Woomalissa, joka keskittyy ympäristökasvatukseen Senegalissa. Koska ilmastonmuutos ja ympäristöasiat ovat suuri huolenaiheeni, motivaatio lähteä hankkeeseen oli suuri.  Woomal on on kolmevuotinen hanke, jossa on meneillään viimeinen vuosi. Hankkeessa on ollut mukana jo kaksi vapaaehtoista ennen minua joiden kenkiin olisi nyt tarkoitus astua.

Afrikka on maailman toiseksi suurin maanosa. Luonnonvaroistaan huolimatta sen vitsauksena on suuri köyhyys. Vaikka vanhojen maantiedon oppikirjojen takapajuisista ja erittäin asenteellisista kuvauksista onkin jo päästy, on Afrikka silti verrattain vieras meille pohjoisen juroille asukkaille ja median antava kuva yksipuolinen. Afrikka ja sen ihmiset kategorioidaan helposti yhdeksi homogeeniseksi ryhmäksi, vaikka sen alueella on runsaasti eri kulttuureja, kansoja ja kieliä. Suuren kokonsa vuoksi myös luonto vaihtelee suuresti eri osissa Afrikkaa. Itsellenikään ei Afrikka ole kaikista tutuin manner, vaikka se on aina suuresti kiinnostanutkin. Lyhyet visiitit Marokossa ja Egyptissä ovat jättäneet minulle janon nähdä lisää. Vihdoin vapaaehtoisuuteni kautta minulle avautuu mahdollisuus päästä kokemaan syvällisemmin tämä mystinen maanosa (tai siis pieni osa siitä, enhän halua itsekään syyllistyä stereotypiaan).

Huomenna on siis pitkän odotuksen jälkeen aika lähteä kohti Senegalia. Täynnä intoa, pelkoa, hämmästystä, hulluutta, iloa ja kaikkia mahdollisia tunteita  maan ja taivaan väliltä suuntaan kohti tätä uutta seikkailua. Tässä blogissa tulen kertomaan hankkeesta ja omista tunnoistani vapaaehtoistyöajalta.

Mitäs vielä… ai niin pakko vielä mainita, HUI JÄNNÄÄ!

2 kommenttia:

  1. hei oon eka joka kommentoi! ihanaa matkaa vielä kerran ja kerro paljon kuulumisia! Take care <3

    Laura

    VastaaPoista