Tietoja minusta

Oma valokuva
Heippa. Olen 28-vuotias HSO-tradenomi ja modisti eli hullu hatuntekijä. Hattuja en juuri ole valmistumiseni jälkeen tehnyt mutta mitä hulluuteen tulee... siihen en uskalla sanoa mitään. Kesällä 2010 kauhea maailmantuska sai minut hakemaan ETVO-vapaaehtoistyöntekijäksi ja tästä seurauksena maaliskuun 2011 alusta lähtien olen Senegalissa mukana Suomen ja Senegalin partioiden yhteisessä ympäristökasvatushankeessa.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Elämäni ensimmäinen ympäristökasvatustilaisuus, mangrovepuu ja pelikaani…

Alkuviikosta vierailin yhdessä Woomal-projektin kaupungeista Fimelassa. Paikka sijaitsee noin 100km etelään Dakarista. Matka ei ole pitkä mutta kestää kauan. Vaikka bussimatka Fimelaan on kuuma ja töyssyinen on se kuitenkin kaiken vaivan arvoinen.

Fimela on vehreä ja rauhallinen paikka. Erityisen siitä tekevät sen mangrovepuut. Ne kuitenkin tuhoutuvat nopeasti esimerkiksi ihmisten kaataessa puita polttopuiksi. Yksi osa Woomal-hanketta onkin olla mukana kasvattamassa ihmisten tietoisuutta mangroven tarpeellisuudesta sekä sen uudelleen istutus.

Mangrovepuu ja lintuja. Fimelassa on paljon lintuja.

Vierailuni aikana Fimelassa oli käynnissä filmifestivaalit. Tämän aikana paikalliset woomal-hankkeessa työskentelivät järjestivät 12-13-vuotiaille lapsille ympäristökasvatustilaisuuden kulttuurikeskuksessa. Paikalla oli noin 75 lasta. Heille näytettiin viisi woomal-videota joissa kerrottiin hankkeesta sekä millaisia ympäristöongelmia Senegalissa on tällä hetkellä. Tämän jälkeen oli vuorossa keskustelua lasten kanssa. Tarkoitukseni oli haastatella muutamia lapsia tilaisuuden jälkeen mutta ikävä kyllä minulla ei ollut energiaa siihen.

keskustelua lasten kanssa 

Paljon en ehtinyt reissuni aikana Fimelaan tai woomal-hankkeen paikallistoimintaan tutustumaan mutta ensi kerralla sitten. 

Kuten muuallakin Senegalissa, on myös Fimelassa ongelmia jätteiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti